Cafè amb lletres a Cerdanyola

Moltes gràcies a l'Ajuntament de Cerdanyola per comptar amb mi per aquesta edició tan fantàstica del Cafè amb lletres. La veritat és que tenim ganes de presència, de realitat no virtual però ara s'imposa la seguretat.


Va ser un plaer per a mi poder palar amb Bernat Puigtobella amb qui he col.laborat en moltes ocasions. Un dels molts temes interessants que van aparèixer va ser el fet que la Núria, última generació de La memòria de l'aigua no visqués de manera aturmentada la seva orientació sexual. Vaig contestar que la raó de la seva tranquil·litat es deu als llibres i a les biblioteques, ella no configura la seva identitat a partir de com és defineixen a casa les persones homosexuals - de manera despectiva i discriminatòria - sinó de com defineix l'homosexualitat els llibres de la biblioteca, i es troba que hi diuen que l'homosexualitat ja no és considerada una malaltia mental com abans - com ressona això a la realitat trans -, sinó una orientació. Que ella troba el seu valor, la seva font d'identitat en els llibres i no pas en la cultura de la seva classe social o família. Amb tot el dolor i transgressió que això suposa: haver de menysprear les opinions dels teus pares.


La memòria de l'aigua és una carta d'amor als llibres, font d'autoritat, de veritat per sobre dels prejudicis. Necessitem bons llibres per explicar-nos el present i qui som. Que no ens faltin mai.
8 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo