Encara es pot fer un programa d'art només nombrant a homes?

Ramon Gener a través del programa This is art (TV3 i Movistar) tracta diferents temes d'estètica. Ens congratulem de tenir un programa de difusió cultural però si repassem els noms escollits per a cada temàtica ens trobem amb un refinat i impenitent "just for men".


  • Sobre l'èxtasis.

o Artistes que hi apareixen: Tiziano; Andy Warhol; Glenn Gould; Bernini (apareix Santa Teresa però al servei d'explicar una escultura de Bernini); Rothko; Sean Scully; Alexander Scriabin.

o Experts consultats: Antonio Senno; germans Jussen i Ramón Tebar.

  • Sobre la Curiositat

o Artistes que hi apareixen: Antoine de Saint-Exupéry; Picasso; Chema Madoz; Magritte; Mozart; Benjamin Franklin com a inventor de l'harmònica de vidre; Da Vinci; Elena Barraquer (al servei de crear unes ulleres que facin l'afecte Sfumato de Da Vinci); Brunelleschi; Rafael; Perugino; Gris i Braque.

o Experts consultats: Luciano Floridi (que al seu torn cita a Picasso i Rafael),

- Sobre la insipiració Lorrain, Poussin, Vouet, John Newton, Theodoros Terzopoulos, Dalí, Sorolla, Manet, Picasso, Lichtenstein... Ah però hi surten les muses! Belles i joves, cantant i acompanyant i fent la seva aparició merament ornamental. Recomano als responsables del programa fessin algun curs amb Laura Freixas per veure que a través del "geni i la musa" sempre s'ha relegat a un paper molt secundari a les artistes. No cal continuar, cada episodi sembla tenir la mateixa proporció insignificant de dones.


Però el que és paradoxal en aquesta impunitat tan desacomplexada és que segons l'última enquesta publicada d'hàbits i pràctiques culturals, les dones visiten més museus que els homes, més exposicions que els homes, més galeries d'art que els homes, pinten i dibuixen més que els homes i també assisteixen a més concerts de música clàssica, per no dir que també llegeixen i van més al teatre. Fins quan?

14 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo