Necessitem esperança

El passat 9 de novembre vaig tenir el privilegi de participar en una edició especial del "Via lliure" de Xavi Bundó des de la Fundació l'Esperança, entitat social de Fundació La Caixa.Vaig poder escoltar la Mercè Arànega, una gran actriu i una dona lluitadora, que com jo, creu que ser pobre no és cap vergonya. Em va encantar escoltar-la amb tanta saviesa, rebel·lia i energia!


Abans, però del directe vaig tenir ocasió de parlar amb la directora de la Fundació l'Esperança, Núria Donés, que em va explicar la casa de recés. Em va agradar molt això d'ajudar a dones que tinguessin un projecte personal, amb ganes de treballar o d'estudiar. Necessitem l'esperança perquè vol dir que encara és possible canviar el destí que tenim. M'agrada aquest concepte de fer junts, aquesta mena de "jo faré tot el que pugui per millorar la meva vida i ho puc aconseguir si tinc la teva ajuda". No crec que la pobresa sigui culpa de ningú, però si crec que per sortir-nos-en calen totes les mans, tant les pròpies com les dels altres.


Vivim moments difícils, d'una gran crisi econòmica i social, les persones que ens dediquem a la cultura ho patim directament, per això és d'agraïr que Xavi Bundó i tot el seu equip facin aquesta ràdio tan humana, sensible i sincera. Una ràdio que ens serveixi tant per comprendre com per saber què fer.


Puc dir-vos per experiència pròpia que la millor taula de salvació és estudiar o preparar-te per allò que vols ser. En el meu cas van ser els llibres, els estudis, les ganes d'aprendre, això és el que veritablement ens pot canviar la vida. I seguir el cor! Trobar la pròpia vocació i mirar d'intentar ser allò que creiem que realment podem ser. I de joves fem el que fem, llegim, simplement perquè si llegim és més difícil no veure el que passa, és més difícil no saber cap on anar, és més difícil no conèixer-se un mateix, és més difícil deixar-se entabanar.


Jo que actualment, i de manera ben orgullosa treballo en la Biblioteca del Sud de Sabadell, i que tenim una gran xarxa de biblioteques, si us plau, descobriu Alexandria, passegeu quan sigui possible per les seves seccions, enamoreu-vos d'un llibre, emporteu-vos-el a casa i és cert, potser no canviareu el món, però canviareu el vostre cap, cada cop sabreu mirar més lluny i amb més amplitud. Aprofiteu les biblioteques. Estimeu el fet d'aprendre, és una de les aventures vitals més belles i intenses. I a partir d'aquí poden passar tantes coses!


Gràcies per comptar amb mi i aquí em teniu pel que vulgueu. Gràcies per la vostra tasca.

22 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo