Parlant d'amor amb Laia Aguilar

Aquest dissabte, 7 de novembre, vaig tenir la meva primera activitat presencial des de feia molt temps. I no podia anar millor, ho vaig fer al costat d'una amiga intel·ligent i generosa, l'escriptora Laia Aguilar, guanyadora del darrer Josep Pla amb el llibre Pluja d'estels, a més de tenir una sòlida carrera com a guionista i haver aconseguit grans fites amb literatura juvenil amb llibres meravellosos com Wolfgang que ha estat Premi Carlemany per al Foment de la Lectura. La Laia va saber treure totes les coordenades del meu darrer llibre, Manual d'amor aristotèlic per a dones del segle XXI. Un goig fer coses, les que siguin, al seu costat.


La llibreria Antinous, amb totes les mesures de seguretat, amb l'aforament màxim estava completa. Realment teníem ganes de sentir-nos a prop i parlar de temes fonamentals com l'amor en temps del tinder. Us passo aquí l'article que vaig fer fa un temps, ja que el vam estar comentant, es diu ben clarament La tirania oculta del tinder.


Vull agrair molt la presència de Mercè Otero-Vidal i Coloma Jofre, de la Maria Carme Roca, de Belén de Michele, i del nostre lector emblema, el nostre estimat Guillem. Sense deixar-me l'estimada Emma Giné.


La Maria-Carme Roca, per cert, farà aquest dijous 12 de novembre, a la mateixa Llibreria Antinous una tertúlia sobre les seves novel.les Barcino - A Bàrcino. Si podeu, no us ho perdeu!, jo malauradament no hi podré anar perquè no tinc permís especial de treball pel toc de queda i no soc de Barcelona.


També vull agrair als estimats Josep i Maria de la Llibreria Antinous, amb qui em vaig firar une semarretes precioses de Woolf, Colette i Sontag. A més em vaig comprar el darrer llibre de la Beauvoir.


Durant molts temps pensava que moltes coses es poden fer en línia, i així ho crec, moltes reunions, molts tràmits, moltes gestions és poden fer virtualment. Però avui estic convençuda que aquestes trobades per parlar, per ser persones que estan en una llibreria envoltades de l'objecte més valuós de l'univers, conversant dels temes que els interessen (i l'amor és un d'ells), són insubstituïbles i necessàries. Ens recorden que som persones en relació, i que és d'aquesta interacció on sorgeixen les millors idees, i que necessitem aquesta proximitat humana. Som éssers socials, ja ho deia Aristòtil, només un Déu o una bèstia pot viure sense amor.


Gràcies per venir, per fer-nos mútuament companyia. Vam sentir molt caliu, potser aquesta seria una qüestió positiva de la pandèmia: valorar les llibreries, valorar les trobades, en un món més desertíc i buit d'activitats, tornar a sentir que allò és especial i no pas que és una de les mil propostes de cada dia d'una ciutat que mai dorm. Ara la ciutat dorm a les 10 de la nit, però depèn de nosaltres mantenir-nos desperts.
46 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo