Un 8 de març diferent

Actualizado: 20 mar 2021

Amb Manual d'amor aristotèlic per a dones del segle XXI (Destino, 2020)


Aquest 8 de març ha estat diferent per a totes evidentment a causa de la pandèmia, en el meu cas tenia la il.lusió d'un nou llibre amb visió de gènere, Manual d'amor aristotèlic per a dones del segle XXI en el qual he volgut parlar de maltractament de baix voltatge. Que no són micromasclismes, ni violència subtil - que podem patir per desconeguts -, sinó el maltractament que es produeix en les relacions íntimes o estables - també en l'àmbit laboral -, i que sempre comença de manera pràcticament insignificant i si t'ho empasses, creix. És difícil el tema perquè si hiperreacciones per un petit maltractament sembles desmesurada, però hi ha l'arrel de tots els maltractaments. Així que una n'ha d'estar amatent i posar-se límits a l'hora d'aguantar i saber posar-los als altres a l'hora de frenar-los. És un tema complex que intento explicar amb més profunditat al manual. Un manual que per cert pertany a la nova col.leció Som Revolució, un espai pensat i creat per Glòria Gasch per donar visibilitat al pensament de les dones que tinguin alguna cosa a dir, especialment de km.0 i en la nostra llengua. Una reivindicació històrica que val la pena celebrar.


Vull agrair a l'Ana Pérez que parlés amb mi sobre aquest tema, podeu veure la conversa aquí


I que tant Àrtic Tv com TV3 escollissin aquest llibre entre els seus recull del 8 de març. Així com també el reportatge que en va fer Núvol.
Una de les avantatges d'un món cada cop més híbrid i telemàtic, és la possibilitat de fer diversos actes en una mateixa tarda. En aquest sentit vaig poder presentar el llibre La memòria de l'aigua (Columna, 2019) al grup de lectura de la biblioteca de Viladecavalls i fer una xerrada sobre baix voltatge a l'Ajuntament de Mollet.


Aquestes xerrades les podeu trobar a l'Instagram de la biblioteca i al canal de Youtube de Mollet.


Finalment també agrair a la Montse Costa la fantàstica entrevista que em va fer al seu programa íntim a Tv Sabadell

Esperem que el proper any ens puguem manifestar plegades, i parar el món si cal.


12 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo