uN FEBRER 2022 PER NO OBLIDAR

El mes de febrer per a mi sempre és molt especial perquè faig anys, però a més aquest ho ha estat per molts motius. Dos de molt principals.


El primer de tots ha estat que he començat la secció setmanal Filosofia per a la vida quotidiana a Aquí amb Josep Cuní de Cadena Ser Catalunya a les 11 del migdia aproximadament. Hem parlat de demanar consell per a encetar noves etapes, hem parlat de la importància de la filosofia a l'ESO, hem parlat de si és amor o interès i de si sempre hem d'anar en contra de l'amor romàntic. Va ser molt emocionant per a mi compartir la primera sessió amb Olga Viza i Carles Francino, que són els meus ídols radiofònics.
I la segona raó ha estat la publicació del llibre
Un llibre que hem presentat amb roda de premsa a la llibreria Ona de Barcelona i la seva flamant directora Iolanda Batallé. També vam presentar el llibre a la Casa del llibre, al Bosc de les Idees amb una de les set autores destacades, Pat Vila. I també l'hem portat a Catalunya Ràdio i a Esplugues Tv. Aquest llibre ha estat idea de Glòria Gasch i el resultat és un llibre valent, molt interessant i necessari de 7 autores amb una gran força.

Però també hi han hagut grans moments com poder anar amb Sergi Pàmies al programa +3/24 de Xavier Graset per parlar de Teresa Pàmies, el seu llegat i els seus llibres. Podeu clicar la imatge per veure la secció del programa.

No vaig ser tan riallera com l'última vegada, però realment parlar de Teresa Pàmies al costat de Sergi Pàmies demana tota la meva atenció. Gràcies estimat Graset per donar-nos espai per parlar d'ella.


També vaig finalitzar el curs d'escriptura creativa que vaig iniciar fa més d'un any a les BIMS. Ens trobarem a faltar, vam fer molta feina i hi va haver una gran unió amb totes les persones de la classe.


Un altre moment especial va ser que l'Ateneu Barcelonès em va convidar a presentar La vida autèntica,que també vaig poder presentar al meu estimat Col.legi de Doctors i Llicenciats de la mà del meu també molt estimat degà, Àlex Rocas.També hem continuat amb la secció Vini, Vidi, Vinci en la qual cada quinze dies parlem d'un tema amb Jordina Puntí i Raquel Garcia al magazín de Ràdio Sabadell. Aquest mes hem parlat de la cultura popular (per cert, seré la tallereta d'honor de la propera Festa Major de la Creu Alta) i de com viuen i conviuen el cinema i les noves plataformes.


Un altre moment molt bonic va ser la doble presentació que vam fer al MAS amb La vida autèntica i L'Art d'explicar l'art, tots dos de Columna conduïts per Jordina Puntí. Vam parlar d'art i de literatura i de la rosa de Sarajevo, tristament vigent amb la nova guerra a Ucraïna.
També va ser molt bonic participar en el programa Tot és comèdia amb Rosa Vila, per explicar la importància de la llibreria La llar del llibre, amb la Nela i el Joan, i parlar de llibres com el del bon amic Joan Campoy i La cantant de Fado.
També vaig fer dos clubs de lectura molt nombrosos a Alcarràs sobre La memòria de l'aigua, amb tot el que ens porta de bonic ara aquesta paraula i el cinema.


I un dia meravellós sense cap dubte, la gran rebuda que vaig tenir a Tàrrega a l'Aula d'Extensió Universitària per parlar de com la cultura pot sol.lucionar molts dels problemes de la nostra contemporànietat. Una xerrada que espero poder fer sovint ja que em sembla cada cop més necesària.Moltes gràcies a la Teresa Santallúcia per fer-me parlar al Teatre, ben ple, i sentint-nos tan a prop de la cultura i del periodisme de qualitat. Gràcies de tot cor per un dia inoblidable.

I finalment al Teatre Principal i dins dels actes de la capitalitat 2024, vam presentar La vall de la llum - premi Josep Pla - amb el seu flamant autor, Toni Cruanyes.


Un mes rodó com a escriptora però com a ciutadana que estimo la democràcia i el poder de la paraula, francament trista pels nous autoritarismes i les guerres.

78 visualizaciones0 comentarios