Un gener 2022 per no oblidar

Actualizado: 2 feb

Efectivament, el meu blog és un recordatori del que em passa cada mes i que voldria no oblidar, i és una manera, també de compartir-ho i celebrar-ho amb totes les persones que ho han viscut amb mi. Tempus fugit però queden dies destacables com aquests.


Gener va significar per a mi una nova etapa laboral que enceto amb il·lusió amb i per la capitalitat de la cultura 2024, per aquest amor de vegades estrany, sovint incomprensible però sempre indubtable que sento per la meva ciutat, aquest Sabadell-mare que m'ha vist néixer, créixer, viure i treballar-hi. Aquí hi ha l'entrevista que em va fer Ander Zurimendi per al Diari de Sabadell.


El sis de gener, per culpa d'una grip intestinal - i la por que fos Covid -, no vaig poder assistir al premi Josep Pla de novel.la que va recaure a Toni Cruanyes, però d'alguna manera sento que acompanyaré el seu gran llibre. Més pistes a la imatge que ve a continuació. I a més a més ben aviat vindrà a Sabadell i tindré la sort de presentar-lo.
La mà de la fotografia correspon al Martí Gironell que va tenir l'amabilitat d'enviar-me la fotografia del llibre.


També vaig poder fer una visita al Bosc de les idees, on un cop més la Pat Vila va demostrar juntament amb en Jean Pierre com és possible fer un centre cultural referencial per a les lletres - crec que a hores d'ara ja no hi ha cap escriptor que no conegui aquest lloc tan fantàstic - a base d'estima, generositat i ganes de compartir i fer possible.

Un altre moment molt especial d'aquest gener va ser quan vam presentar al Teatre Principal de Sabadell el llibre M'agrada escriure, m'agrada rabiosament. Cartes de Teresa Pàmies amb Josep Cuní, Sergi Pàmies i Montserrat Bacardí, Izaskun Arretxe, Vinyet Panyella, Marta Farrés, Carles de la Rosa... una tarda molt especial.


També vull agrair molt especialment a la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona que triessin el meu darrer llibre, La vida autèntica per al Club de lectura virtual que vam acabar al gener. Vam ser més de 40 persones de tota Catalunya i com sempre vaig comptar amb l'amistat i professionalitat de Mario Aguilera. Un luxe de club de lectura.


La vida autèntica també va tenir un altre moment de glòria a la llibreria El racó del llibre de Rubí, la veritat és que tenen un club de lectura molt actiu i l'Enric Pallarès és un llibreter francament meravellós. De fet podeu veure la presentació en el canal del seu instagram.

També vam gaudir molt amb la primera secció del magazín matinal de Ràdio Sabadell amb Raquel Garcia, fem una secció quinzenal amb la Jordina Puntí, cap de cultultura de l'Ajuntament de Sabadell, en el qual ens preguntem un tema fonamental de la cultura, en aquesta ocasió ens vam preguntar com cal mirar una obra d'art contemporània i vam comptar, entre d'altres, amb Quico Nogueras, Marta Carrasco, Big Mama Montse, Josep Madaula, Carles de la Rosa, Engràcia Torrella, Judit Buisán, Pat Vila... en fi, ens ho passem molt bé i aprenem molt els uns dels altres. Per cert, al de febrer ens volem preguntar per el futur de del cinema amb les plataformes televisives i com acostar nous públics al teatre. Si vols participar ens pots escriure a vinividiviciradio@gmail.com


Un altre moment realment memorable per a mi el vaig viure el dia 29 al Tarambana de Cardedeu, amb la Clara M. Clavell i els seu meravellós vermut literari que organitza juntament amb la llibreria el Compàs. Bé, ho té tot, és un projecte de ciutat que tot Cardedeu se sent seu i no pot sortir millor, un luxe viure-ho! El vaig fer virtual durant la pandèmia amb el meu anterior llibre i, sincerament, sort que no sabia el que m'estava perdent! (no ho hauria viscut tan alegrement des de la pantalla).
De fet, el fantàstic vermut es pot veure en diferit en aquesta entrevista que va gravar TV Cardedeu
I per acabar el mes, vaig poder participar a l'Espai Públic 2030, un programa molt important de la Xarxa de televisions locals de Catalunya. El programa és important perquè lluita contra la xacra social de la violència de gènera i perquè ens cal sumar moltes idees per intentar eradicar, el maltractament. El programa Espai Públic 2030. A continuació l'entrevista que em va fer Jordi Sacristan, director del programa.I al matí vaig gaudir molt amb una exposició i un lloc que si no coneixeu val molt la pena acostar-s'hi: El marquet de les roques amb l'exposició: l'art sabadellenc i l'àmbit creatiu dels germans Balsach Peig: arxiu, cinema, arts plàstiques, disseny, música i poesia. No em direu que no és fantàstic i suggeridor aquest poema objecte de Jordi Balsach de 1986. Les persones que escrivim sabem que rere el full en blanc s'obre una finestra que pot dur al buit o al mur de la casa. Recer i abisme.


43 visualizaciones0 comentarios